Növényosztás 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beadási határidő: 2020. szeptember 14. 00:00

Tisztelt Újpesti Polgárok!

Újpest Önkormányzata a kerület közterületeinek szépítése érdekében 2020 évben növényeket és kertgondozáshoz szükséges anyagokat (cserjéket, évelő növényeket, fűmagot) bocsát ingyenesen az állampolgárok rendelkezésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az akcióhoz kapcsolódó munkálatokat – kiültetés, belocsolás stb. – az igénylőknek (lakóközösség, magánszemély) kell elvégezniük. A közterület további gondozása, az esetlegesen szükséges metszés, locsolás, az elültetett növények helyének gyommentesen tartása stb. szintén elvárt feladat.

Igényelhető anyag:
fűmag

Az igényelhető növények jegyzéke

Cserjék:

 1. fagyal
 2. aranyvessző
 3. nyári orgona
 4. hóbogyó
 5. rózsalonc

Talajtakaró növények, évelők:

 1. bőrlevél
 2. kék csenkesz
 3. árnyékliliom
 4. levendula
 5. zsálya

Hagymások, gumósok:

 1. fürtös gyöngyike
 2. nárcisz
 3. nőszirom
 4. sásliliom
 5. tulipán

Virágmagok (vegyes színek):

 1. büdöske
 2. csodatölcsér
 3. nefelejcs
 4. tátika
 5. törökszegfű

Kúszó növények:

 • háromkaréjú vadszőlő
 • kacsos vadszőlő


Az igényléshez szükséges nyomtatvány rendelkezésre áll a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), valamint ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.) illetve honlapunkon (a kiírás: https://ujpest.hu/hivatal_palyazatok/716, a nyomtatvány: https://ujpest.hu/hivatal_palyazatok/716#letoltheto_dokumentumok) megtalálható, kinyomtatás kitölthető.

A kitöltött nyomtatványt legkésőbb 2020. szeptember 14-én az alábbi módon juttathatják el hozzánk:

 • személyesen átadható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), illetve ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.)
 • postai úton beküldhető a Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztály – 1041 Budapest, István út 14. – címre
 • elektronikusan megküldhető Földházi Júlia számára a noveny@ujpest.hu e-mail címre.

Amennyiben lakóközösség kíván az akcióban részt venni, úgy kérjük, adják meg a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét. Ha több közterületet szeretne/szeretnének gondozni, mindegyikhez szíveskedjenek külön adatlapot kitölteni. A kért növények és az egyéb termékek kiosztásának időpontja a helyben szokásos módon meghirdetésre kerül (várhatóan 2020 szeptemberében).

A növények és egyéb termékek átadása legkésőbb október közepéig lezajlik. Az átadás pontos időpontjának egyeztetése a pályázat elbírálását követően, a pályázó által megjelölt átvevő személlyel, telefonon vagy elektronikus levélben történik meg. További kérdéseikkel szíveskedjenek Földházi Júlia parkügyi ügyintézőt keresni (tel.: 231-3101/144).

Újpest Önkormányzata

Pályázati kiírás megnyitás (pdf)

Pályázati adatlap (.docx) megnyitás (docx)

Pályázati adatlap (.pdf) megnyitás (pdf)

Megosztás.
Megszakítás