Újpesten lesz elég védőfelszerelés a koronavírus második hullámára

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Déri Tibor polgármester az ATV-ben többek között a járvány elleni védekezésről is beszélt.

Nagyon fontos, hogy felkészüljünk a koronavírus második hullámra, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mikor fog elkezdődni, vagy esetleg már el is kezdődött – mondta Déri Tibor, a IV. kerület polgármestere az ATV A Nap Híre című műsorában, ahol rajta kívül Bősz Anett, a Liberálisok elnöke és Juhász Ferenc egykori honvédelmi miniszter volt a vendég. 

Újpest első embere szerint amíg nem lesz megfelelő védőoltás a kórokozó ellen, addig arra kell számítanunk, hogy együtt kell élnünk a koronavírussal, a megelőző óvintézkedéseket pedig fegyelmezetten be kell tartanunk.

Déri szerint az önkormányzat azzal segítheti a védekezést, ha a fenntartásban álló intézményekben biztosítja a szükséges feltételeket, például a maszkokat és a fertőtlenítőszereket.

„Mi már felkészültünk arra, hogy ezekre szükség lesz az ősz folyamán, rendelkezésre állnak, és bármikor extra mennyiségben biztosítani tudjuk az intézmények részére”

– fogalmazott a polgármester, aki szerint az önkormányzatoknak ezt az „aprómunkát” kell elvégezniük ahhoz, hogy ne ismétlődhessen meg a március környéki hiány.

„Ez erősen pénzkérdés, hiszen ezeket az eszközöket be kell szerezni. Mivel az önkormányzatokat inkább megszorítja, mintsem segítené a kormányzat, ezért erre is megfelelő forrásokat kell biztosítanunk”

– fejtette ki a helyzet nehézségeit Déri Tibor, aki szerint ezek nem 1-2 milliós tételek, a helyi büdzsé pedig pláne megérzi ezeket a költéseket, hiszen Újpesttől csak idén 300 millió forintot vont el a kormány. A műsorban szó volt a Demokratikus Koalíció és a Momentum gödi konfliktusáról, Vidnyánszky Attila kulturális életben betöltött pozíciójáról és ennek kritikáiról, illetve Navracsics Tibor kormánypárti EP-képviselőnek a Fidesz jobbratolódását érintő nyilatkozatáról. A teljes beszélgetés EZEN A LINKEN tekinthető meg.

Megosztás.
Megszakítás