Pályázati felhívás az átmenetileg nehéz helyzetbe került családok lakáshitel törlesztéseinek támogatására

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beadási határidő: 2012. október 24. 16:00

A Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata a 25/2009. (X.01.) számú Önkormányzati rendelet alapján pályázatot ír ki az átmenetileg nehéz helyzetbe került családok lakáshitel törlesztéseinek támogatására.

A pályázaton azok az újpesti magánszemélyek vehetnek részt, akik 2008. szeptember 1. napját megelőzően újpesti lakásuk megvásárlására vagy felújítására jelzálog alapú lakáshitel szerződést kötöttek, és az a pályázat benyújtásáig nem került felmondásra.

Nem jogosult támogatásra az az adós, aki szabad felhasználású, illetve adósságrendező, vagy hitelkiváltásra irányuló hitelt vett fel, valamint aki rögzített árfolyamú hitelszerződést kötött.

Az Önkormányzat által folyósított támogatás havi összege legfeljebb 30.000,- Ft lehet, maximum hat hónapon keresztül. A támogatás vissza nem térítendő. Újabb támogatásra nem jogosult az az adós, aki a rendelet szerinti támogatásban korábban már részesült, valamint egy hitellel terhelt lakás vonatkozásában egyazon háztartásban élő személyek részére csak egy támogatás állapítható meg.

A részletes pályázati feltételeket tartalmazó ismertető és a pályázati formanyomtatvány a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest IV. ker. István út 15.) szerezhető be, vagy megtalálható az oldal alján a letölthető dokumentumok között.

A pályázatot kizárólag az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, személyesen lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Lakásügyi Osztályán (Budapest IV. ker. István út 14. fsz./4.). A pályázattal kapcsolatos részletes felvilágosítás ugyanitt kérhető (Tel.: 231-31-79).

A pályázat benyújtására nyitva álló határidő 2012. október 24. 16:00 óra. Az érvényes pályázatokat a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság – a pályázatok beadására nyitva álló határidő utolsó napjától számított 45 napon belül – értékeli, és dönt a támogatás odaítéléséről, a támogatásban részesített pályázók köréről, valamint a támogatás mértékéről és időtartamáról. A pályázókat az Önkormányzat az elbírálástól számított 30 napon belül írásban értesíti a döntésről.

Pályázati kiírás megnyitás (doc)

Pályázati adatlap megnyitás (pdf)

Megosztás.
Megszakítás