Növény-akció 2017

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beadási határidő: 2017. szeptember 11. 00:00

Tisztelt Újpesti Polgárok!

Újpest Önkormányzata a kerület közterületeinek szépítése érdekében 2017 évben növényeket és kertgondozáshoz szükséges anyagokat (cserjéket, évelő növényeket, fűmagot) bocsát ingyenesen az állampolgárok rendelkezésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az akcióhoz kapcsolódó munkálatokat – kiültetés, belocsolás stb. – az igénylőknek (lakóközösség, magánszemély) kell elvégezniük. A közterület további gondozása, az esetlegesen szükséges metszés, locsolás, az elültetett növények helyének gyommentesen tartása stb. szintén elvárt feladat.

Igényelhető anyag: fűmag

Az igényelhető növények jegyzéke

Cserjék:

 1. fagyal
 2. aranyvessző
 3. mályvacserje
 4. nyáriorgona
 5. rózsalonc

Talajtakaró növények, évelők:

 1. kúszó madárbirs
 2. levendula
 3. törpe lonc
 4. meténg
 5. árnyékliliom

Hagymások, gumósok:

 1. tulipán
 2. sáfrány
 3. nárcisz
 4. nőszirom
 5. sásliliom

Virágmagok (vegyes színek):

 1. cipruska
 2. tollas kakastaréj
 3. virágcsalán
 4. egynyári viola
 5. egynyári fátyolvirág

Az igényléshez szükséges nyomtatvány rendelkezésre áll a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), valamint ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.) illetve megtalálható az oldal alján a letölthető dokumentumok között, kinyomtatás után, vagy interneten keresztül kitölthető.

A kitöltött nyomtatványt legkésőbb 2017. szeptember 11-én az alábbi módon juttathatják el hozzánk:

 • személyesen átadható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1042 Budapest, István út 15.), illetve ügyfélfogadási időben a Városüzemeltetési Főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.),
 • postai úton beküldhető a Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztály – 1041 Budapest, István út 14. – címre,
 • elektronikusan megküldhető Földházi Júlia számára a noveny@ujpest.hu e-mail címre.

Amennyiben lakóközösség kíván az akcióban részt venni, úgy kérjük, adják meg a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét. Ha több közterületet szeretne/szeretnének gondozni, mindegyikhez szíveskedjenek külön adatlapot kitölteni. A kért növények és az egyéb termékek kiosztásának időpontja a helyben szokásos módon meghirdetésre kerül (várhatóan 2017 szeptemberében).

A növények és egyéb termékek átadása legkésőbb október közepéig lezajlik. Az átadás pontos időpontjának egyeztetése a pályázat elbírálását követően, a pályázó által megjelölt átvevő személlyel, telefonon vagy elektronikus levélben történik meg. További kérdéseikkel szíveskedjenek Földházi Júlia parkügyi ügyintézőt keresni (tel.: 231-3101/144).

Újpest Önkormányzata

Pályázati kiírás megnyitás (pdf)

Igénylőlap közterület szépítéshez (2017) megnyitás (pdf)

Megosztás.
Megszakítás