Gépkocsikat tört fel, az újpesti zsaruk elfogták

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az újpesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki autókat tört fel, és azokból szerszámgépeket és táskákat lopott. Mint kiderült, az elkövető bűnügyi felügyelet alatt állt.

Két férfi 2020. január 9. és január 23. között Budapest IV. és XIII. kerületében öt autót tört fel. Az elkövetők betörték az autók ablakát, majd ellopták a járművekben hagyott szerszámgépeket, illetve táskákat, a bennük lévő pénztárcákkal, iratokkal és mobiltelefonokkal együtt. Az okozott kár meghaladja a másfél millió forintot.

Az újpesti nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az egyik elkövetőt, a 34 éves budapesti L. Jánost, aki bűnügyi felügyelet alatt állt, és Budapest közigazgatási határát nem hagyhatta el. A rendőrök a férfit január 29-én délelőtt Budapest VIII. kerületében, a Népszínház utcában elfogták. Az újpesti rendőrök a helyszínen lefoglaltak egy Renault típusú autót, amit a bűncselekmények elkövetésénél használt a két férfi, valamint L. Jánosnál egy rádiófrekvenciát blokkoló eszközt is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit ötrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt. A gyanú szerint az elkövetők további hasonló jellegű bűncselekményeket követtek el. L. János ismeretlen társát a rendőrök továbbra is keresik.

Forrás: police.hu

Megosztás.
Megszakítás