Elhunyt Gesztesi Károly

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az egyik legnépszerűbb filmes és szinkronszínészt gyászoljuk.

Tragikus hirtelenségel elhunyt Gesztesi Károly – adja hírül a Blikk. A lap szerint a színész vezetés közben kapott szívrohamot. 

Az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál a volánnál lett rosszul,  infarktust kapott. Kocsijával még félre tudott állni, ám a kiérkező mentők már hiába próbálták ötven percen keresztül újraéleszteni.

Gesztesi Károly Tóth Károly néven 1963-ban született Budapesten. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társulatának tagja volt, ezt követően szerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban, majd a Vígszínház társulatának tagja lett. 1998 óta szabadúszó volt. 

Színházi munkái mellett számos filmben is legendás alakítást nyújtott, például a a Magyar Vándorban, a Kútfejejekben, a Szabadság, szerelemben, a Papírkutyákban, illetve szerepelt a Jóban Rosszban című tévésorozatban is. 

Az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb szinkronszínésze volt. Az ő hangján szólalt meg többek közt Shrek, a Szupercsapatból Mr T., a Drótból Williem “Bunk” Moreland nyomozó, a Trónok Harcából Robert Baratheon király, de több alkalommal Sylvester Stallone, Mike Myers, Quentin Tarantino és Forest Whitaker is.

A színész az MTK közismert szurkolója volt, ugyanakkor 2016 márciusában a két csapat rangadóján az újpesti futball legenda, Törőcsik András javára szervezett gyűjtést.

Megosztás.
Megszakítás