50 ezer dollárral tartoztak Harsányinak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Újpesti Dózsa egykori ünnepelt labdarúgója, miután engedély nélkül Svájcba tette át székhelyét, gondolt egy merészet, és a tengerentúlon, közelebbről San Diegóban próbált szerencsét az akkor még gyerekcipőben botladozó amerikai bajnokságban.

Harsányi László hamar az együttes egyik legjobbja lett, nem véletlenül választották meg csapatkapitánynak is a kaliforniai gárdánál.

– Nagyon akarták a jó eredményeket a tulajdonosok, éppen ezért számtalan külföldi futballistát hoztak a csapathoz – emlékszik azokra az időkre az egykori válogatott futballista. – Hogy csak egy nevet említsek a sorból, a világsztár, Hugo Sanchez is nálunk bontogatta szárnyait, aki később az Atletico Madridnál majd a Real Madrid csapatánál is bizonyította különleges tudását.

Harsányi nem csak a pályán, hanem azon kívül is jó „párost” alkotott Hugóval, aki igazi latin temperamentummal vetette bele magát még a hajnalig tartó bulizásba is.
– Persze, csak akkor rúgtunk ki a hámból, ha volt idő rá – folytatta. – De, persze arra mindig vigyáztunk, hogy a pályán, az edzéseken és a meccseken ne látszódjon rajtunk, hogy kimaradtunk éjszaka.

Soha nem is látszott meg Harsányi teljesítményén a bulizás, bizonyítja mindezt, hogy előbb New York-i Rochester majd a Baltimor csapatához csábították.

– Eleinte rendben volt minden, de aztán nem érkezett meg a számlámra a pénzem. Hiába reklamáltam, a pénztárcám egyre vékonyabb lett, kénytelen voltam a FIFA-hoz fordulni. A dolog vége az lett, hogy szabadon igazolható lettem, így kerültem vissza Európába. Játszottam Belgiumban aztán még Svájcban vezettem le. Mivel mindenhol teljesen szabályos szerződéseim voltak, így aztán a nyugdíjat öt országból is kapom itt Magyarországon.

(gergely)

Megosztás.
Megszakítás