Koronavírus-helyzet: megalakult az Újpesti Operatív Törzs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Déri Tibor, IV. kerületi polgármester a közösségi médiában jelentette be, hogy a koronavírus okozta kihívásokra válaszul, az ő kezdeményezésére a mai napon megalakult az Újpesti Operatív Törzs.

A testület vezetője Czigler László várostervezésért, közbiztonság és rendészetért felelős alpolgármester, további tagjai:

  • Gondi Etelka közbiztonsági referens,
  • Dr. Dabous Fayez, Újpest egészségügyi tanácsnoka és
  • Ungár Klára az Újpesti Szakrendelő vezetője.

A polgármester ígéretet tett arra, hogy:

“A mai naptól kezdődően minden pénteken délután 16 órakor közleményben fogom tájékoztatni a IV. kerületben élőket a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetről és az Újpesti Operatív Törzzsel együtt meghozott, a kerületünket érintő döntéseinkről.”

Hangsúlyozta: “rendkívüli helyzetben azonnal cselekszünk és tájékoztatunk”.

A kommüniké szerint az Újpesti Operatív Törzs minden nap nyomon követi a központi operatív törzs munkáját, közleményeit és azzal összhangban dönt az Újpestet érintő intézkedésekről, melyet közzétesznek az Újpest.hu-n és az Újpest Média, valamint Déri Tibor Facebook-oldalán is.

A polgármester azt is kiemelte, hogy az önkormányzat jelen tudása szerint nincs koronavírussal fertőzött lakos a kerületben, a legfontosabb feladatnak pedig ezért a megelőzést nevezte.

“Kérem Önöket, hogy vegyük ki a részünket mi is, mert a vírusos járványok megakadályozásáért mi magunk is tehetünk. A betegség elleni védekezés legfőbb eszköze a fokozott kézhigiénia, és az általános higiéniás szabályok betartása” – foglalta össze Déri Tibor.

A polgármesteri közlemény teljes terjedelmében itt olvasható:

Megosztás.
Megszakítás