Íme, az Újpest FC ajánlata címer-ügyben

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Újpest FC és az UTE közösen működtetné a jövőben az utánpótlás-nevelést, s a klub visszakaphatná hagyományos címerét is – ismertette az Újpest FC koncepcióját az ügyvezető, Berta Csaba az Újpest Médiának adott interjújában.

Az elképzelés szerint sz Újpest FC és az UTE egyaránt 50-50 százalékos tulajdonrészt kapna, s így minden szakmai és pénzügyi döntést közösen hoznának meg. 
„Mindenkinek belátása lenne ebbe. Az ideérkező potenciális támogatások, legyen az állami támogatás, TAO-támogatás, önkormányzati támogatás, illetve minden lehetséges bevétel ide folyna be. Mindkét fél pontosan láthatná, mégis mennyi pénzből gazdálkodunk, mire vannak ezek a források költve, megfelelően vannak-e ezek elköltve” – hangsúlyozta Berta. 

Az ügyvezető szerint a címerváltásra az UTE vezetésével ápolt viszony elmérgesedése miatt került sor. Ennek gyökere pedig az volt, hogy a belga tulajdonos elégedetlen volt az UTE által irányított utánpótlás-képzés színvonalával, így az önálló utánpótlás-nevelés kialakítása mellett döntött. Ennek része volt a tradicionális címer megváltoztatása is.

Berta szerint az ő javaslatuk megvalósulása esetén a régi címert is vissza lehetne állítani, a jövőben pedig „sokkal szigorúbb szabályok mentén” lehetne a klub arculati elemein változtatni. 

Berta hozzátette azt is: ajánlatukra az UTE vezetése nemet mondott, „ők maradnának a mostani megoldás mellett.” 


UTE: azonnal és feltétel nélkül

Az Újpest Média megkeresésére Őze István az UTE klubigazgatója leszögezte: “az UTE, a szurkolókkal teljes egyetértésben követeli az egyoldalúan és jogsértően megváltoztatott címer feltétel nélküli, azonnali helyreállítását.”

Hozzátette: a címer visszaállítás bármilyen feltételhez kötése a klub számára “teljességgel elfogadhatatlan”. Őze szerint bármilyen tárgyalás előfeltétele a címer azonnali és feltétel nélküli visszaállítása, valamint írásos bocsánat kérés a labdarúgó kft. részéről újpesti szurkolótábor felé.

Végtelen történet?


Az Újpest FC a 2017–2018-as idény előtt cserélte le előző címerét. A döntés óriási felháborodást váltott ki a szurkolók körében, és az UTE is perre ment. A Kúria májusi döntése nyomán azonban egyelőre maradhat az új címer. 

Ezt követően UTE jelezte, nem fogadja el a Kúria döntését, közgyűlésükön a küldöttek „az egész UTE-család nevében” felszólították az Újpest 1885 Kft. vezetését, hogy tisztelje a hagyományokat, álljon el a jogsértéstől és állítsa vissza a hagyományos címert. Júliusban az Újpest FC hét pontból álló feltételrendszert fogalmazott meg az eredeti címer visszaállításához, ezekből azonban az UTE hatot „ultimátumszerű követelésnek” nevezve elutasított

Januárban a bajnokság indulásakor az újpesti szurkolók bojkottot hirdettek, követelve, hogy az UTE és az Újpest FC állapodjon meg végre az utánpótlás kérdésében. Szerintük ugyanis „a vita semmi másról nem szól csak a TAO pénzekről, és közös együttműködés esetén ki diszponáljon a bevételek felett.”

Március 5-én a szurkolók képviselői találkoztak Belgium magyarországi nagykövetével, akit arra kértek, hogy “Roderick Duchatelet felé közvetítse a törvényes állapot helyreállításának igényét”

Párbeszéd

Az 1885 Szurkolói Klub és az Újpest FC március 10-én közös közleményben tudatta, hogy “párbeszéd kezdődött a lila-fehér világ élhetővé tételéről”. A nyilatkozat szerint a belga tulajdonos “a címer kérdésében kész a gyors változtatásra”. 

Megosztás.
Megszakítás