Bármi, ami sport és civil – Pályázati lehetőség

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A IV. kerületi önkormányzat a civil szervezetek sporttevékenységét is pályázati lehetőséggel segíti.

Legyen szó akár az újpesti diák- és szabadidős sport, valamint az élsport utánpótlásának segítéséről, akár az ezzel kapcsolatos dologi jellegű költségekről, a sportrendezvények, a versenyeken való részvételről és a versenyszervezés költségeihez való hozzájárulásról, az újpesti önkormányzat vissza nem térítendő anyagi támogatás formájában siet a civil szervezetek segítségére.

Az egyesületek és alapítványok számára április 30-ai határidővel hirdették meg a pályázati lehetőséget. A felhívás kihangsúlyozza, hogy: „a sport támogatási keretből – az egyéb feltételek fennállása esetében is – csak az a civil szervezet támogatható, amelyet sportszervezetként vettek nyilvántartásba, vagy amelynek cél szerinti tevékenysége sporttevékenység”.

Ahogy a nyári táboroztatást vagy a civil szervezetek működését segítő pályázatokon, úgy ezen sem vehetnek részt olyan pályázók, akiknek anyagi tartozása van az önkormányzat felé, vagy politikai tevékenységet folytatnak.

A kiírás szerint támogatott tevékenységnek minősülnek:

  • Diáksport egyesületek működtetése, a Diákolimpia kerületi, fővárosi és országos versenysorozatában való részvétel, az intézmény egészét érintő sportprogramok szervezése, sporteszközök, sportfelszerelések vásárlása,
  • A lakosság testedzését, sportolását elősegítő konkrét program(ok), esemény(ek) szervezése,
  • A versenysport területén működő sportegyesületek utánpótlás-nevelése (ezen belül sporteszköz, sportfelszerelés vásárlása, terem- és pályabérleti díjak, nevezési díjak).

Fontos információ, hogy egy civil szervezet a civil támogatási keret és a sport támogatási keret közül évente csak az egyikből kaphat támogatást.

A pályázatot személyesen, a polgármesteri hivatal Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási Osztályán (1042 Budapest, István út 14. I. 37.) lehet benyújtani.

A további technikai részletekről ITT olvasható bővebb tájékoztatás, a pályázáshoz szükséges formanyomtatvány pedig INNEN tölthető le.

Megosztás.
Megszakítás