Az Origo szerint mínusz 24-en dolgoznak az újpesti médiában

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Origo kedden megjelent, újpesti ügyekről szóló, számos valótlanságot tartalmazó cikkében sikerült leírni egy olyan mondatot, amelynek konkrétan egyetlen szava sem igaz.

„Ezenfelül Déri Tibor a helyi médiacégből 50 embert is kirúgott már az első közgyűlésen – írja a portál. Ezzel szemben a valóság az, hogy 
  • Déri Tibor Újpest polgármestere, így az Újpesti Sajtó Kft. munkatársai felett munkáltatói jogkört nem gyakorol, tehát senkit sem „rúghatott ki”.
  • Hasonlóképpen nem dönthet ilyen kérdésekben a képviselő-testület sem, tehát „az első közgyűlésen” nem születhetett határozat elbocsátásokról. A munkáltatói jogköröket az Újpesti Sajtó Kft ügyvezetője gyakorolja.
  • Az Újpesti Sajtó Kft-nek összesen 26 munkatársa van. Ha valóban ötven embert bocsátottak volna el, akkor egészen pontosan mínusz 24-en dolgoznának a cégnél.

Az Origo.hu „Origo” nevű közismert szerzője szerint az újpesti SZTK új ügyvezetőjével, Ungár Klárával készült interjú „szinte eldugva” jelent meg. A valóság ezzel szemben az, hogy a beszélgetést olyan gondosan „eldugtuk”, hogy a 43.500 példányban megjelenő Újpesti Naplóban jelent meg a címlapon ajánlva, és megosztottuk az Újpest Média Facebook-oldalon is. 

„Origo” kollégának kívánunk tényekben és tájékozottságban gazdagabb új esztendőt!

Megosztás.
Megszakítás