Szávay: a feleségem nem politikai kinevezett

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A volt képviselő felesége két diplomával, doktori fokozattal és hét évnyi közigazgatási és hivatali tapasztalattal a háta mögött került a Városházára.

 Az Origo szombaton arról írt, hogy „Szávay István volt jobbikos parlamenti képviselő felesége az újpesti önkormányzatnál kapott jól fizető állást”. A csak 2018 folyamán 34 sajtópert vesztett kormányközeli portál szerint a politikus felesége azzal „lépett be váratlanul a politika világába”, hogy a közbiztonságért, közrendvédelemért városfejlesztésért, és várostervezésért felelős alpolgármesteri kabinet referense lett Újpesten.

Szávay szombaton Facebook-posztban reagált a vádakra. Mint írja, felesége két diplomával, két idegennyelv-tudással, szociolingvisztikai területen szerzett doktori fokozattal, valamint közel hét év felsőoktatási munkaviszonnyal rendelkezik – emlékeztet. Czigler László újpesti alpolgármester kabinetjében mint referens dolgozik főállásban, teljes munkaidőben, nem pártdelegáltként, nem politikai “pozícióban” és ezáltal nem lépett be a “politika világába” sem. Alapvetően adminisztratív feladatokat lát el, bonyolítja a hivatali levelezést, valamint előterjesztéseket készít – mutat rá a volt országgyűlési képviselő.

Hozzáteszi: feleségét „közigazgatási és hivatali munkatapasztalata alapján” kérték fel ere a munkára, bérezését pedig köztisztviselőként a törvényben meghatározott keretek szerint állapították meg. „Ennyi ez a történet, amiből az Origo szenzációhajhász, lejárató anyagot faragott” – írja.

Az Origo “a feleségem helyett meg foglalkozzon inkább a diploma nélkül kinevezett 22 éves helyettes államtitkárral! Azt egy picit nagyobb botránynak érzem” – jegyzi meg Szávay István. 

Megosztás.
Megszakítás