Ez a teendő az újpesti oktatási és nevelési intézményekben, ha megjelenik a vírus

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ismét összeült az Újpesti Operatív Törzs.

Szeptember 1-jén tartotta meg a járványügyi veszélyhelyzet feloldása óta első ülését a Czigler László alpolgármester által vezetett Újpesti Operatív Törzs, amely a koronavírus-járvány második hullámára készülve járványügyi javaslatokat fogalmazott meg a kerületi önkormányzat fenntartásában álló, illetve a kerületben működő oktatási és nevelési intézmények számára.

A Czigler Lászlón kívül Gondi Etelka közbiztonsági referenst, dr. Dabous Fayez, Újpest egészségügyi tanácsnokát és az Újpesti Szakrendelő vezetőjét, Ungár Klárát magában foglaló testület első ülésén – Kanász-Nagy Máté alpolgármesterrel kiegészülve – az alábbi javaslatokat fogalmazta meg:

  • Ha az oktatási és nevelési intézmények dolgozói, tanulói vagy az oda járó gyermekek közül valakinek pozitív koronavírus-tesztje lesz, akkor a helyzettől függően azt javasolják, hogy

a csoportot, az osztályt vagy az egész intézményt 3-5 napra küldjék haza, illetve zárják be és az intézmény teljes területén végezzék el a szükséges fertőtlenítést; illetve a csoportos megbetegedés lehetősége miatt értesítsék a Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) V. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztályát (amely a IV. kerületben is illetékes) a 06-1-340-3158 telefonszámon.

  • Amennyiben az intézmény dolgozója, tanulója, látogatójának családtagja, vagy olyan személy, akivel szoros személyes kapcsolatban áll, pozitív koronavírus-tesztet produkál, értesíteni kell az adott intézmény vezetőjét, akinek erről a fejleményről tájékoztatnia kell a többi dolgozót, az intézmény látogatóit, illetve azok törvényes képviselőit (szülők vagy gondviselők).
  • Az adott intézmény vezetője mindkét esetben köteles értesíteni az Újpesti Operatív Törzset a kialakult helyzetről a koronavirus@ujpest.hu címen.
  • A bölcsődei, óvodai beszoktatás esetén az országosan kiadott protokoll által előírt szabályok betartása mellett az Újpesti Operatív Törzs kéri, hogy mindenki tartsa és tartassa be az általános higiénés szabályokat (maszk, lábvédő vagy váltó lábbeli viselése, kézfertőtlenítés).

Az Újpesti Operatív Törzs javaslata IDE KATTINTVA olvasható. (Fotó: Várai Mihály / Újpest Média)

Megosztás.
Megszakítás