Az idős rászorulókon túl a fogyatékos személyeket és családjaikat is ellátja az önkormányzat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A IV. kerületi önkormányzat a koronavírus-járvány ideje alatt nem csak az idős rászorulókról, hanem a fogyatékossággal élőkről is gondoskodik: az alapvető élelmiszereket és gyógyszereket eljuttatják hozzájuk, segítenek a csekkbefizetésben és a melegételhez jutás megszervezésében, ha otthon maradnak.

A koronavírus a kutatások és eddigi tapasztalatok szerint kiemelt veszélyt jelent az idősek és a fogyatékos személyek számára. A kormány és az önkormányzat is arra kéri a 70 évesnél idősebb embereket, hogy amennyire csak lehet, maradjanak otthonaikban, kerüljék, hogy közösségbe, tömegbe menjenek.

A jogszabályok értelmében a 70 évnél idősebbek és a fogyatékos személyek ellátásáról mindenekelőtt családtagjaik kötelesek gondoskodni. Erre azonban számos esetben nincs lehetőség. Erre tekintettel a IV. kerületi önkormányzat gondoskodik azoknak a 70. életévüket betöltött, illetve fogyatékossággal élő helyi lakosoknak az ellátásáról, akik vállalják, hogy lakóhelyüket, vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el.

A segítségnyújtás a helyben történő alapvető élelmiszer bevásárlására, tisztító- és tisztálkodási szer vásárlása, valamint a gyógyszerek kiváltására terjed ki, illetve az erre felállított kríziscsoport segít a melegételhez jutás megszervezésében is.

Az ellátásra való igény egyszerűen bejelenthető a 06-70/500-1546 ingyenesen hívható segélyvonalon és a koronavirus@ujpest.hu e-mail címen.

Az érintetteken kívül a távol élő családtagok, ismerősök, vagy akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha tudomásuk van segítségre szoruló személyről.

A segítségnyújtás a járványügyi veszélyhelyzet fennállásának idejéig tart, valamint addig, amíg a kérelmező a lakóhelyét, otthonát nem hagyja vagy hagyhatja el.

Megosztás.
Megszakítás