A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felhívása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A fém- és műanyaghulladékot egy tartályba tehetjük

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.) 2011. június 9-től fokozatosan – Budapest összes kerületében – együtt kívánja gyűjteni a műanyag- és fémhulladékot. A kétféle hulladékot az ürítést követően különválogatják és újrahasznosítják. Az FKF Zrt. 2011. január 24-től 4 hónapon keresztül tesztelte a rendszert Budapest két kerületében, a X. és a XXI. kerületben. Az FKF Zrt. ezzel az intézkedéssel azt szeretné elérni, hogy ne borítsák fel a tartályokat a visszaváltható alumíniumdobozok megszerzése érdekében, és ezáltal nagyobb tisztaság és nyugalom uralkodjék a fővárosban.
A problémát úgy oldja meg, hogy a fém- és műanyaghulladékot egy tartályba gyűjti (FePET-akció). A műanyagot ugyanis naponta (vasárnap kivételével) szállítják el (míg a fémgyűjtő tartályt csak hetente egyszer ürítették), így jelentősen csökken az idő és ezáltal az esély is arra, hogy felborítsák a konténereket a fémhulladék begyűjtése céljából. A tesztüzemet sikeresnek találták, az FKF Zrt. úgy döntött, hogy egész Budapestre kiterjeszti a programot.
A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken továbbra is ötféle színű edény lesz megtalálható, de a jövőben a sárga (az eddigi műanyaggyűjtő) és a szürke (korábbi fémgyűjtő) edényekbe – a fokozatos bevezetés után – egyszerre tehetünk műanyag-, ill. fémhulladékot. A változásról a tartályokra kihelyezett figyelemfelhívó táblák tájékoztatják a budapesti lakosokat.
Bővebb információ: www.fkf.hu

Megosztás.
Megszakítás