Újpest fotópályázat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beadási határidő: 2017. július 28. 00:00

Újpest településképének rejtőző értékei címmel Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft. közös fotópályázatot ír ki.

A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére. Célja, hogy olyan képek szülessenek, amelyek a fotóművészet eszközeivel fejezik ki Újpesthez való kötődésüket. A fényképek tükrözzék Újpest hangulatát, a közösség számára még ismeretlen értékeit tárják fel. Nem támogatott a már ismert ikonok (polgármesteri hivatal épülete, Víztorony, M0-ás híd stb.) fényképezése, mert a pályázat alapvetően nem ezen épületek/építmények körét célozza.

A képeket JPG, JPEG formátumban kell elküldeni az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft következő e-mail címére a nevezési nyilatkozat beszkennelt verziójával együtt: ujpestifoto@gmail.com

Beküldési határidő: 2017. július 28.

Zsűrizés határideje: 2017. augusztus 1.

Díjazottak értesítése az eredményről: 2017. augusztus 2.

Díjazás:

I. díj bruttó 100 000 forint
II. díj bruttó 30 000 forint
III. díj bruttó 20 000 forint

A részletes pályázati kiírás:

1) A pályázat célja, hogy a készítés alatt lévő Újpesti Településképi arculati kézikönyv társadalmasítottsága erősödjön, a legjobb felvételek felhasználhatóak legyenek a kézikönyvhöz, illetve javaslatok érkezzenek a kézikönyv készítéséhez.

2) A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

3) A pályázatról az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft a következő elérhetőségen ad információt: ujpestifoto@gmail.com

4) Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb három (3) fotó küldhető be. Nevezési díj nincs.

5) A képeket JPG, JPEG formátumban kell elküldeni az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft következő e-mail címére a nevezési nyilatkozat beszkennelt verziójával együtt: ujpestifoto@gmail.com A pályázat adminisztratív feladatait az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft. látja el, a díjazás fedezetét Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata biztosítja.

6) A beküldött képek maximális mérete egyenként 2 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.) A beküldött, beválogatott képeket a kiíró rendező Újpesti Sajtó Nonprofit Kft nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben. A kinyomtatott képeket a pályázat kiírója nem szolgáltatja vissza a pályázóknak.

7) A képek fájlneve: Sorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Utcanév_közterület jellege_házszám.jpg
(pl. 1_Kovács_Zoltán_Példa_utca_23.jpg

8) A díjazott képek szerzőinek listáját és a képeket a kiíró rendező feltünteti a www.ujpest.hu oldalon.

9) A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatát és Újpesti Sajtó Nonprofit Kft.-t jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

10) A rendezőség az összes beadott képet mind elektronikus, mind nyomtatott pl. katalógus formában (vagy az arculati kézikönyv illusztrációjaként), térítés nélkül és külön hozzájárulás nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. A kézikönyv később elérhető lesz a www.ujpest.hu oldalon.

11) A képek a zsűri elé csak a nevezési lap kitöltése után kerülhetnek, melynek mintája letölthető innen.

12) A zsűri tagjai: Várai Mihály, Vajda János, Takács Eszter, Szesztai György főépítész, Iványi János TT tag (a tagok listája módosulhat)

13) A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni. A díjakat Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere adja át.

14) Elképzelhető, hogy az önkormányzat kiállítást rendez a benyújtott képekből, a pályázó a beadással a képe kiállításához hozzájárul.

15) Témák
A képek a fotóművészet eszközeivel fejezzék ki Újpesthez való kötődésüket. A fényképek tükrözzék Újpest hangulatát, a közösség számára még ismeretlen értékeit tárják fel. Nem támogatott a már ismert ikonok (polgármesteri hivatal épülete, Víztorony, M0-ás híd stb.) fényképezése, mert a pályázat alapvetően nem ezen épületek/építmények körét célozza. A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le lehet írni, hogy az egyes kategóriákban nevezett kép(ek) hol készült, vagy miként kapcsolódik/nak a településhez.

A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a település gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a gyönyörű természeti környezetet és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják vagy szeretnék a jövőben látni Újpestet.

Épület-, építményfotók, utcaképek, részletfotók:
Budapest IV. kerületének minden épülete, építménye nevezhető. A Pályázó számára értékes, esztétikus, megkapó vagy a jövőben megőrzendő épületeket javasolt ábrázolni. Színes vagy monokróm képek nevezhetők. Budapest IV. kerületében az épületek apróbb részleteit megjelenítő képek nevezhetők. A Pályázónak tetsző, megkapó, kiemelendő homlokzati részletek, épület egyéb részleteinek megörökítése. Ablakok, ajtók, cégérek, kémények, erkélyek, teraszok és egyéb homlokzati díszítőelemek, továbbá az épülettel összhangot alkotó növények, növénykiültetések is nevezhetők. Kortárs építészet is fényképezhető.

16) Díjazás – mindkét témában beérkezett képek között közös nyertest hirdetünk.

I. díj bruttó 100 000 forint
II. díj bruttó 30 000 forint
III. díj bruttó 20 000 forint

17) Határidők

Beküldési határidő: 2017. július 28.

Zsűrizés határideje: 2017. augusztus 1.

Díjazottak értesítése az eredményről: 2017. augusztus 2.

Díjátadás: 2017. augusztus 7. (hétfő) Városháza

Mindenkinek köszönjük a részvételt:

kiírók: Budapest Főváros IV: kerület Újpest Önkormányzata és az Újpesti Sajtó Nonprofit Kft.

Nevezési lap megnyitás (docx)

Megosztás.
Megszakítás