Osskár-díj 2020 pályázati kiírás

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beadási határidő: 2020. szeptember 28. 00:00

Osskó Judit, a Díj alapítója és az Országos Főépítészi Kollégium (OFK) 2020. évben új országos, nyílt és nyilvános pályázatot hirdet. Építész tervezők Magyarország területén megépült és 2017. január 1. után átadott épülettel pályázhatnak 2020. szeptember 28-ig.

Olyan új építészeti alkotásokat, együtteseket keresünk, amelyek illeszkednek a település, a táj szelleméhez, rendezik, és nem zaklatják tovább meglévő természeti és épített környezetünket. Olyan kiemelkedő színvonalú műveket szeretnénk díjazni, amelyekben a vezető szerepet a humánum, a harmónia és a minőség képviseli. A beküldött épületeket, együtteseket ezért tágabb környezetükkel együtt kívánjuk értékelni, hiszen a Díj odaítélésének legfontosabb szempontja, hogy az új létesítmény szerves része legyen az adott település táji és épített környezetének.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG
ELNÖK: ,Salamin Ferenc Ybl-díjas, Az Év Főépítésze-díjas építész, akadémikus, az OFK elnöke

TAGOK: Csernyus Lőrinc Ybl-díjas, Az Év Főépítésze-díjas építész, akadémikus Hegedűs Péter Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész Marosi Miklós Ybl- és Széchenyi-díjas építész, akadémikus, az MMA alelnöke Dr. Meggyesi Tamás professzor emeritus, Ybl-díjas, Széchenyi-díjas építész Osskó Judit Ybl és Príma-Primissima-díjas építész, a Díj alapítója Patonai Dénes DLA professzor emeritus, Ybl-díjas, Csonka Pál-díjas építész

A DÍJ TITKÁRA
Zábránszkyné Pap Klára, Az Év Főépítésze-díjas, Pro Régió-díjas építész

A DÍJ BRUTTÓ 1.000.000 FT.
A pályaművek beadása: 2020. június 8-tól – 2020. szeptember 28-ig.
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2020. november 18.

A pályázat beküldése és kapcsolat: osskar@foepiteszek.hu címen.
A Díj részletes kiírása és további információk: foepiteszek.hu/osskar-dij

Osskó Judit
a Díj alapítűja

Salamin Ferenc
OFK elnöke

Részletes pályázati felhívás megnyitás (pdf)

Részletes pályázati kiírás megnyitás (pdf)

Építészeti Osskár-díj alapítás megnyitás (pdf)

Megosztás.
Megszakítás