Az újpesti SZTK is felveszi a harcot a koronavírussal

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Több recepciós ablak megnyitása, nagyobb és szellősebb várórész kialakítása, illetve az online időpont foglalási rendszer beindításának felgyorsítása is szerepel azok között az intézkedések között, amelyeket az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet tesz a koronavírus fertőzés ellen.

Mindezek mellett fokozottan kérik a lakosok együttműködését, hogy kövessék figyelemmel és tartsák be a rendelő felhívásait és minderről értesítsék idősebb, illetve internettel nem rendelkező hozzátartozóikat is!

A koronavírus fertőzés elleni védekezés érdekében számos intézkedésről döntött a hét végén a Szakrendelő vezetése. Ungár Klára ügyvezető igazgató elmondta: a betegség elleni védekezés legfőbb eszköze a fokozott kézhigiénia, és az általános higiéniás szabályok, amelyek betartására már hetek óta felhívják a betegek figyelmét. Ugyanilyen fontos az is, hogy amennyire lehet, az emberek nagy számban ne tartózkodjanak együtt zárt légtérben. Ennek biztosítása egy általában zsúfolt rendelőben nagyon nehéz feladat. Az SZTK-ban ezt úgy igyekeznek megoldani, hogy több recepciós ablakot nyitnak meg, nagyobb, s így tágasabb várakozó helyeket jelölnek ki. 
Mindezek mellett rendkívül fontos a lakosok felelőssége és együttműködése, akiktől azt kérik, hogy 
  • egészségük megőrzése érdekében a következő időszakban csak sürgős, halaszthatatlan vizsgálat esetén keressék fel a Szakrendelőt.
  • Lázas állapotban semmiképp ne menjenek el otthonról, hanem telefonon hívják háziorvosukat. 
  • Amennyiben sürgős vizsgálatra érkeznek a rendelőbe, lehetőleg viseljenek szájmaszkot. 
  • Fontos az is, hogy várakozás közben lehetőleg ne álljanak közel egymáshoz.
Szintén a zsúfoltság és a hosszas várakozás megelőzése érdekében a Szakrendelő kéri a lakosokat, hogy ahol lehetséges, a vizsgálatokra előre foglaljanak időpontot. Laborvizsgálatra március 9-től már online is lehet időpontot foglalni a Szakrendelő honlapján. Ungár Klára hozzátette: az online előjegyzési rendszert az eredeti tervek szerint március végéig, több ütemben vezették volna be, ám ezt a jelenlegi helyzetben igyekeznek felgyorsítani, hogy mielőbb elérhető legyen.
Megosztás.
Megszakítás