Adathalászok akcióban: legyen óvatos, ha nemvárt e-mailt kap a Magyar Postától!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Új módszerrel próbálkoznak az internetes csalók.

Új típusú adathalász-kísérlettel próbálnak visszaélni csalók a Magyar Posta nevével.

E-mailen terjed az átverő levél, amely a Magyar Posta nevét és arculati elemeit használja fel. A csalók egy látszólag csomagkövetési értesítésnek tűnő linket küldenek, de arra kattintva nem a posta oldalára kerülnek az ügyfelek, hanem egy adathalász felületre – derül ki a társaság Facebook-bejegyzéséből.

A szolgáltató ezért felhívja a figyelmet, hogy a posta levelei mindig egységes szövegezésűek, azaz nem keveredik benne a tegező és a magázó stílus. Valamint kérik az embereket, hogy mindig nézzék meg a feladó e-mail-címét, mert ha nem a posta hivatalos címéről jön a levél, akkor azt csalók küldték. Ugyanígy a megadott linket is érdemes ellenőrizni.


(Kattintson a nagyobb képért!)

A szolgáltató vagy szervezet hiteles levelének, vagy értesítésének a megjelenése egységesen felépített és a szervezet hivatalos arculati elemei láthatók benne.

Az elmúlt időszakban nem ez az első visszaélés a Magyar Posta nevével. Korábban csalók iPhone telefonokat ígértek az embereknek, de az olcsó készülékek helyett adatlopás volt a jussa azoknak, akik bedőltek.

Megosztás.
Megszakítás